StudioCake

Грушевий тарт: рецепт

Ароматний, ніжний пиріг відкритого типу – яблучний, абрикосовий, вишневий або грушевий тарт. Хрустке тісто, листкове або пісочне, і фруктова начинка – що може бути смачніше і приємніше до чаю або як десерт на свято?

Читайте також:

Що таке тарт

Пиріг має французьке походження. Вважається початком рік 1888 і місто Ламот-Беврон: людина на ім’я Ж. Татен був володарем готелю і гарного смаку до їжі. Після нього управління готелем взяли на себе дві його дочки, одна з яких дуже любила випікати різну смакоту. Її коронна страва – яблучний пиріг, став згодом Тарт Татен.

Історія походження тарта

Одного разу, завдяки поспіху, і, як це зазвичай буває при виникненні геніальних рецептів, яблука на вогні вона перетримала, і вони Карамелізовані. Зверху ці яблука вона накрила шаром тіста і поставила в піч. Після запікання пиріг дівчина перевернула яблуками вгору і ефект був надзвичайний. Всім дуже сподобався такий пиріг.

Тепер тарт татен є візитною карткою багатьох класичних французьких ресторанів. Його випікають не тільки у Франції, але і по всьому світу. Рецептів нині безліч. Можна готувати класичний варіант, з яблуками, можна спекти грушевий тарт з пісочного тіста, з цими ароматними фруктами і вершковим кремом.

Які інгредієнти кладуть в грушевий тарт

За рецептом використовуємо три великих свіжих груші.

Нам знадобиться для крему:

  • 50 гр. цукру;
  • 200 мл. жирних вершків;
  • 2 столові ложки пшеничного борошна;
  • 1 яйце.

Для приготування тіста:

  • 100 гр. вершкового масла; 50 гр. цукру;
  • 1 яйце;
  • 175 гр. пшеничного борошна.

Як приготувати грушевий тарт

Щоб вийшов ніжним пиріг з грушами, потрібно крок за кроком зробити наступне:

  • Приступаємо до пісочної основі. Висипати на дошку (або іншу робочу поверхню) цукор і борошно, змішуємо. Охолоджене вершкове масло ріжемо шматочками і рубаємо в крихту, прямо в борошні.
  • Зробивши «ямку» в борошняної суміші, додаємо туди яйце і трохи води (одну столову ложку). Тепер потрібно замісити тісто.
  • Беремо форму для випічки, вистилає пергаментним папером і змащуємо маслом. Розподіляємо тісто в ній. Можна наколоти виделкою в декількох місцях.
  • Форму з тістом ставимо на 20 хвилин в холодильник. Тим часом включаємо духовку на 180 градусів. Коли вона нагрілася, ставимо туди тісто випікати і 10 хвилин. Виймаємо і даємо охолонути.
  • Щоб приготувати крем (заливку) змішуємо в мисці цукор, борошно, яйце з вершками. За допомогою блендера або міксера збиваємо. Груші потрібно підготувати: помити, почистити і порізати тонкими шматочками.
  • Грушеві шматочки викладаємо на пропечене і остигле тісто. Зверху все заливаємо кремом. Можна додати за смаком спеції, наприклад, корицю, трохи імбиру, кардамону за смаком (посипати груші).
  • Ставимо знову в духовку на 20 хвилин. Після чого пиріг виймаємо і даємо охолонути. Можна подавати до столу, цілим, прикрасивши зверху за бажанням фруктами або ягодами.

Як зробити оригінальний грушевий тарт

Грушевий смак тарта можна «розбавити», змішавши, наприклад, з яблуками або персиками. А якщо у Вас трохи часу на приготування, грушевий пиріг можна спекти і в мультиварці, але тоді він швидше вийде схожим на класичну шарлотку. Вершковий крем можна також за смаком модифікувати: дуже смачним вийде тарт, якщо додати туди шматочки сиру Брі (викласти на груші) або сир (збити з іншими інгредієнтами крему). Варіантів приготування безліч, все залежить від Вашого бажання експериментувати.

А якщо Вам необхідний урочистий торт, пиріг або десерти до важливого свята, то кондитерська StudioCake із задоволенням приготує їх для Вас! Така смакота запам’ятаються надовго, адже матимуть оригінальний дизайн і неповторний смак.

Позвоните мне



    ×
    Подзвоніть мені



      ×