StudioCake

Десерти з гарбуза і яблук

Якщо Ви — прихильник здорового харчування, але при цьому смачно поїсти також важливо, то десерти з гарбуза і яблук створені спеціально для Вас!

Існує безліч різних варіантів десертів, в складі яких є яблука і гарбуз. З ними прекрасно поєднуються мед, кориця, горіхи, м’ята, легке листкове або бісквітне тісто та інше. При цьому такі десерти дуже легкі, з мінімумом термічної обробки. Давайте приготуємо кілька популярних десертів з гарбуза і яблук самостійно!

Читайте також:

Десерти з гарбуза і яблук — традиційний рецепт

Використовуємо такі продукти:

  • гарбуз (250 гр.)
  • яблука (3 штуки)
  • лимон (половинку)
  • цукор (3 столові ложки)
  • корицю (за смаком)
  • родзинки (30 гр.)

Беремо гарбуз, миємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Лимон потрібно також вимити, і половинку порізати скибочками тонший. Шкірку лимона потрібно залишити, вона додасть страві прекрасний відтінок смаку.

Яблука також миємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Серцевини потрібно видалити. Краще використовувати солодкий сорт яблук. Але це необов’язково, можна і кисло-солодкий. Всі нарізані шматочки (гарбуз, яблука, лимон) перемішуємо і викладаємо в посуд для випічки. Додаємо цукор і вимитий попередньо родзинки, додаємо корицю — все ретельно перемішуємо.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо протягом 20 хвилин. Вживати можна як теплим, так і остиглим. За смаком можна додати трохи меду і прикрасити листочками м’яти.

Десерти з гарбуза і яблук, і журавлини

Давайте приготуємо ще один легкий і корисний десерт з гарбуза і яблук, але з додаванням журавлини.

Використовуємо інгредієнти:

  • яблука (4 штуки)
  • журавлину (півсклянки)
  • цукор (3 столові ложки)
  • гарбуз (300 гр.)
  • Борошно (1 столова ложка)
  • мускатний горіх (пів чайної ложки)
  • вершкове масло (40 гр. )
  • сіль (щіпку).

Яблука і гарбуз помиємо, почистимо і поріжемо приблизно однаковими невеликими кубиками. Беремо форму для випічки, змащуємо її маслом. Викладаємо шар гарбуза. Потім шар яблук, а далі журавлину. Змішуємо разом мускатний горіх, борошно і цукор. Посипаємо зверху цією сумішшю, а потім викладаємо шматочки масла. Відправляємо все це в духовку на 40 хвилин. Тепер наш десерт готовий.

Пиріг з гарбуза і яблук

А тепер можемо приготувати щось «поосновательнее». Це буде пиріг, який можна із задоволенням подати ввечері на сімейне чаювання, наприклад.

Інгредієнти для пирога:

  • гарбуз (500 гр.)
  • яблука (3 штуки)
  • яйце (1 штука)
  • розпушувач (1,5 чайних ложки)
  • цукор (100 гр.)
  • борошно (3 склянки)
  • молоко (50 мл. )

Спочатку готуємо продукти. Гарбуз моєму, очищаємо. Її ріжемо шматочками і відправляємо в блендер. Потрібно отримати гарбузове пюре.

До цього пюре ми додаємо цукор, одне яйце і молоко. Все змішуємо. Окремо додаємо до борошна розпушувач. Тепер додаємо до гарбузової суміші борошняну. Перемішуємо. Тісто має вийти не рідким, і не крутим. Якщо тісто вийшло середнім по консистенції, то і пиріг буде дуже ніжним.

Беремо форму для випічки, вистилає її пергаментом. Можна додатково змастити маслом, щоб пиріг точно не прилип. Виливаємо сюди тісто.

Тепер яблука миємо, чистимо і ріжемо. Можна кубиками або часточками, за бажанням. Трохи вдавлюючи шматочки в тісто, відправляємо туди всі яблука.

Ставимо пиріг в духовку на 45 хвилин. Випікати краще при температурі не нижче 180 градусів. Готовність пирога можна перевірити, проткнув його зубочисткою.

Виймаємо з духовки і даємо охолонути. Перед подачею прикрасьте шматочками яблук, м’ятою, варенням за смаком.

Хочете смачний і корисний пиріг на своє свято, а готувати самостійно не хочеться? Тоді замовте десерт у кондитерській StudioCake!

Позвоните мне



×
Подзвоніть мені



×
Scroll Up