Цукати з журавлини в домашніх умовах
Як зробити зацукровану журавлину в домашніх умовах.
Швидкий і легкий рецепт журавлини з цукром з простими інгредієнтами. Використовуйте її для прикраси тортів, коктейлів. Незамінний інгредієнт для страв в різдвяний і новорічний періоди.
Яскраві червоненькі ягідки журавлини в цукрі гармонійно поєднують солодкість і кислинку, а також мають прекрасний хрест. Вони красиві, блискучі і відмінно підходять для прикраси тортів, кексів, святкових пирогів і навіть коктейлів або напоїв. Вони також стануть прекрасним варіантом святкового подарунка, особливо, якщо будуть приготовлені Вами.
Як зробити зацукровану журавлину
- Приготуйте простий цукровий сироп.
- Дайте йому трохи охолонути, щоб він не був окропом або навіть просто гарячим.
- Потім додайте свіжу журавлину.
- Замочіть ягідки на 1-2 хвилини, поки вони не будуть повністю покриті сиропом.
- Обваляйте ягоди в таці, заповненому кондитерським цукром-піском.
- Покладіть кожну журавлину на лист вощеного паперу і дайте їй висохнути, поки посипання не стане хрусткою, і все готово.
Поради з приготування цукатів з журавлини
- При правильному зберіганні в запечатаному контейнері готові ягоди будуть зберігатися в холодильнику 2-3 дні.
- Замість звичайної фільтрованої води можна використовувати газовану воду, але після її застосування помітної різниці не було.
- Ми не рекомендуємо використовувати заморожену журавлину, тому що свіжа на смак краще, а також заморожена журавлина має тенденцію виділяти багато води в міру відтавання, що робить зацукровану журавлину дуже липкою. Ми також не рекомендуємо використовувати сушені ягоди, тому що вони не такі красиві, як свіжа журавлина. Крім того, сушена журавлина вже підсолоджені, і коли ягоди покриваються цукром, вони стають надмірно солодкими.
- Чи не висипайте журавлину в ГАРЯЧУ цукрову воду / сироп, інакше Ваша журавлина з великою ймовірністю вискочить і розколеться, і створить безлад. Замість цього дозвольте цукрової воді охолонути, перш ніж додавати журавлину і змішувати їх разом.
- Не фарбуйте журавлину цукровою пудрою, тому що вона буде більш брудна і не така смачна, як журавлина, покрита цукровим піском. Крім того, цукор надає ягодам хрустку текстуру. Рецепт можна легко подвоїти.
- Цукровий сироп, що залишився, можна використовувати в коктейлях / напоях.
Швидкий і легкий рецепт цукатів з журавлиною
Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Загальний час: 40 хвилин
Сервіровка: 2 чашки
Калорії: 271 ккал
Інгредієнти
- ½ склянки цукрового піску
- ½ склянки води
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 1 пакетик свіжої журавлини
- 2 склянки додаткового цукрового піску для покриття журавлини
Інструкції
- Додайте цукор і воду в каструлю з антипригарним покриттям. Змішайте і нагрійте на середньому вогні.
- Коли суміш починає пузиритися і ставати трохи густий, зніміть каструлю з вогню і додайте ванільний екстракт. Дайте цієї суміші цукру охолонути протягом 30 хвилин.
- Потім додайте журавлину і все перемішайте, поки кожна ягода не буде повністю покрита. Вийміть журавлину за допомогою шумівки і дайте стекти надлишку цукрової води.
- Покладіть журавлину в лоток, наповнений цукром.
- Потрясіть ємність, щоб цукор повністю покрив липку журавлину, а потім помістіть кожну зацукровану журавлину на піднос, покритий вощеного папером, щоб дати їй висохнути (займає близько 1 години). Насолоджуйтесь!
Дізнайтеся ще більше корисних рецептів в блозі Studio Cake!