StudioCake

Торт сльози ангела: рецепт

Чому торт Сльози ангела так називається? Справа в тому, що рецепт його такий, що крапельки карамелі проступають на поверхні тортика у міру того, як він охолоджується.

Торт Сльози ангела веде своє походження з Франції. Місцевий кухар створював цей торт для дня одруження зі своєю коханою. У цей особливий день наречена була вкрай зворушена, через що стала плакати. Наречений вирішив порадувати свою кохану, і подарувати їй цей торт. У цей момент всі побачили, що на весільному десерті зверху крапельки карамелі виглядають як сльози. Звідси і пішла назва торт «Сльози ангела».

Читайте також:

Що таке торт сльози ангела

Цей десерт дуже ніжний, м’який, ароматний і витончений, і до того ж легкий, ось чому він набув широкого поширення і популярність. Торт не так складний в приготуванні, як здається. Час багато це не займе, а якщо все зробити згідно з рецептом, то результат Вас, безумовно, порадує. Після того, як солодкий десерт буде приготовлений, він повинен постояти в прохолодному місці протягом двох годин, саме для того, щоб з’явилися ті самі «слізки».

Торт Сльози ангела потрібно готувати, дотримуючись такі принципи:

  • Основа торта — це головне. Торт Сльози ангела роблять на пісочному тісті. В основі тесту допускається як вершкове масло, так і маргарин. Але краще, звичайно, використовувати масло, як продукт якісніший за своїми властивостями. Однак смак не буде сильно відрізнятися, тут питання в вартості, адже маргарин дешевше.
  • Далі сирний шар. Для класичного рецепту використовують сир. Його можна замінити, перетворивши сирний шар в вершковий. Все залежить від Вашого смаку — що Вам більше до душі, сир або вершки?
  • Приготування. Технологія може бути різна, наприклад, такий торт Сльози ангела можна пекти як в духовці, так і в мультиварці.
  • Використання борошна. Найкраще використовувати борошно вищого гатунку, краще пшеничне. Можна її замінити, наприклад, на цельнозерновую. Так торт стане ще більш корисним і придбає цікавий відтінок смаку.
  • Білки. Дуже важливо їх збити, щоб утворилися «тугі і гострі піки». Якщо білки збиваються не дуже добре, то туди можна додати лимонний сік, тільки трохи.

Як приготувати торт сльози ангела

Інгредієнти, щоб приготувати торт Сльози ангела, беремо наступні.

Для начинки:

  • творог хорошої якості (500 гр.),
  • жовтки від яєць (3 шт.),
  • сметана (100 гр.),
  • цукор-пісок (3 столові ложки),
  • крупа манна (1 столова ложка),
  • ваніль (1 пакетик).

Для суфле:

  • білки від яєць (3 шт.),
  • пудра цукрова (3 столові ложки).

Для основи торта:

  • борошно пшеничне (1,5 ст.),
  • цукор-пісок (2 столові ложки),
  • яйце (1 шт.),
  • вершкове масло (100 гр.),
  • розпушувач (чайна ложка).

Торт Сльози ангела — виготовлення покроково

  • У борошно, просіяне через сито, додаємо розпушувач для тіста. Вершкове масло (з холодильника) рубаємо за допомогою ножа і додаємо в борошно. Окремо збиваємо за рецептом цукор-пісок і яйце, після чого з’єднуємо з борошном. Все перемішуємо і замішуємо тісто. Загортаємо його в харчову плівку і ставимо в холодильник на півгодини.
  • Щоб зробити начинку, беремо всі інгредієнти за рецептом для неї і відправляємо в блендер. Включаємо режим на розсуд, щоб утворилася однорідна маса.
  • Для того, щоб зробити суфле, збиваємо білки в густу піну з допомогою блендера або міксера, поступово додаючи в них цукрову пудру. Піна повинна вийти тугий.
  • Беремо форму для випічки і застилає її пергаментним папером. Розкачуємо тісто, і викладаємо його у форму з тим розрахунком, щоб бортики не доходили до кінця форми на пів сантиметра. Зверху на тісто викладаємо масу з сиру. Ставимо випікати на півгодини при температурі 180 градусів.
  • Виймаємо з духовки, викладаємо суфле зверху. Після чого знову ставимо випікати ще хвилин на 15 при температурі не більше 160 градусів.
  • Пиріг після випічки вийняти, дати йому охолонути при кімнатній температурі. Після чого прибираємо в холодильник щоб настоявся, і щоб з’явилися крапельки на поверхні.

А у кондитерській майстерні StudioCake для Вас є багато сюрпризів, як сирних, так і вершкових. Скористайтеся каталогом, щоб вибирати оригінальний торт на Ваше свято.

Позвоните мне



×
Подзвоніть мені



×
Scroll Up