StudioCake

Рецепт торта монастирська хата

Торт «Монастирська хата» — це красиво, але також і смачно, ніжно і ароматно. Ось чому цей прекрасний десерт настільки популярний. Тому існують різні рецепти тортів монастирська хата, один з яких ми розповімо в цій статті.

Варіантів виготовлення цих солодких ласощів безліч — варіацій так багато, що рецепти тортів монастирська хата можна колекціонувати.

Торт монастирська хата має незвичайний вигляд. Вважається, що він складний в приготуванні. Але це зовсім не так. Якщо розібратися в нюансах, то все стає легко і просто. Важливий факт: монастирська хата готується не дуже швидко, але якщо зробити це з задоволенням, то стає цікаво і результат порадує.

Читайте також:

Що таке торт монастирська хата

Історія ласощі така. Вважається, що в оригінальному рецепті в начинці була не вишня, а чорнослив. Саме він символізував «чернецтво» (чорних ченців), духовенство. Однак історія замовчує, хто ж перший приготував такий десерт. Його ще називають «сотами», «куренем», «хатинкою під снігом», «дівочим монастирем», і цей список не є вичерпним. У рецептах присутній безліч варіантів тесту: від медового і пісочного. Тому торт як не можна краще підходить для експериментів.

Цей десерт досить калорійний, але серед інших тортів за цим показником він не лідер. Тому, якщо поласувати шматочком зрідка, то можна не боятися поправитися.

Традиційний рецепт торта монастирська хата

Давайте спробуємо приготувати монастирську хатинку в більш-менш традиційному варіанті.

Інгредієнти

Тісто:

  • сметана (200 гр.),
  • масло вершкове (250 гр.),
  • борошно (4 склянки),
  • сода (третина чайної ложки),
  • цукор (1 склянка),
  • сіль (щіпка).

Начинка:

  • вишня заморожена (600 гр. без кісточок),
  • крохмаль (1 стол. ложка).

Крем:

  • сметана (700 гр., жирність мінімум 20%),
  • пудра цукрова (1 склянка),
  • цукор ванільний (пакетик).

Прикраса:

  • шоколад (краще чорний).

Приготування

  • Щоб приготувати тісто, потрібно взяти сметану (200 гр.), Додати в неї соду, яку можна не гасити.
  • Вершкове масло вийняти з холодильника заздалегідь — мінімум годину воно повинно лежати при кімнатній температурі, щоб стало м’яким. Міксером збиваємо масло, трохи посоливши. Засипати сюди цукор за рецептом під час збивання.
  • До масляної маси додати сметанну. Змішати акуратно за допомогою ложки.
  • Просіяти борошно і поступово всипати її в олійно-сметанним масу, не допускати появу грудок. Перемішати ретельно. Кількість борошна можна регулювати — головне, щоб в результаті суміш вийшла пластична. Тісто прибрати в холодильник на дві години, накривши його харчовою плівкою.
  • Далі приступаємо до приготування крему. Беремо сметану, цукрову пудру і цукор ванільний — все змішуємо і збиваємо вінчиком. Якщо крем виходить рідкуватий, то це не критично. Крем наноситься на торт, який на ніч ми ставимо в холодильник — він обов’язково оживляти його і застигне. Крем в даний момент відразу після приготування прибрати також в холодильник.
  • Тісто дістаємо, ділимо на три частини — дві приберемо назад в холодильник, а одну розкачати. Повинна вийти «коржик» розмірів приблизно 30 на 20 см. Розрізаємо цей пласт на п’ять рівних частин.
  • Вишню заздалегідь розморожувати не потрібно — беремо її і змішуємо з крохмалем. Якщо Ви використовуєте кислі ягоди, можна додати до них цукрову пудру. Викладаємо вишеньки в ряд на кожну смужку тесту з п’яти частин, потім защипуємо їх краю.
  • Викладаємо отримані циліндрики або колоди (чому і хата) на деко. Його змажемо маслом або застелити пергаментом. Печемо 25 хвилин при температурі 180 градусів. Беремо наступні порції тесту і печемо їх з вишнями точно так же.
  • В результаті у Вас вийде 15 штук бревнишек — кладемо їх так. Спочатку п’ять штук, змащуємо сметанним кремом. Далі — 4 трубочки, знову змащуємо. І так далі — вийде конструкція типу «трикутник». Самий верхній шар змазати кремом і прикрасимо тертим шоколадом при бажанні. Все, Ваш торт готовий, приємного апетиту!

Якщо Ви любите вишню і шоколад, то начинка для Вашого незабутнього торта «шоколадний бісквіт з ванільним кремом і вишнею» підійде ідеально. StudioCake із задоволенням приготує його для Вас.

Позвоните мне



×
Подзвоніть мені



×
Scroll Up