StudioCake

Як приготувати Марципан в домашніх умовах

Що таке марципан? Це дуже смачний мигдальний десерт, який люблять діти і дорослі! Читайте статтю далі, щоб дізнатися секрет того, як приготувати Марципан в домашніх умовах!

Марципан – це смачне солодкі ласощі, яке є сумішшю мигдального борошна і цукру, цукрового сиропу або цукрової пудри. Іноді мигдальні горіхи можуть замінювати абрикосовими кісточками, тоді марципан перетвориться в персіпан. Якщо марципан до смаку солодко-пріснувато, то персіпан солодко-кислуватий.

Читайте також:

Що таке марципан

Слово «марципан» має німецьке походження. Легенда свідчить, що в містечку Любек в Середньовіччі він був винайдений під час облоги. У місті стали закінчуватися продукти – тому кондитери придумали готувати страву з цукру, що залишився і мигдалю. Однак, це ж легенда, а тому, є й інші версії походження. Наприклад, у Франції часів Людовика XIV або в Персії.

З чого готують марципан

Марципан є пластичною сумішшю з цукру і мигдалю, але також в ньому може бути масло – саме така консистенція дозволяє зробити з марципану що завгодно, надати йому будь-яку форму, ліпити як пластилін. Мигдаль в деяких рецептах доповнюють або замінюють волоськими горіхами або фундуком. Але є важливе правило – туди ніколи не кладуть арахіс. Якщо марципан містить арахісові горіхи, то він вважається підробкою. У десерти з марципану додають цукати, родзинки або інші сухофрукти.

Справжній натуральний марципан – це не тільки смачно, але і корисно. Дуже добре ласощі підходить дітям, особливо якщо він зроблений на основі свіжих натуральних продуктів.

Зробити марципан в домашніх умовах дуже просто! Якщо додати харчові барвники і розфарбувати різні шматочки марципану в різноманітні кольори, з нього можна створити безліч фігурок для прикраси, наприклад, тортів. Марципан краще зберігати в холодильнику – тоді його можна буде вживати протягом шести тижнів. Давайте розглянемо, як же виготовити марципан будинку самостійно.

Як приготувати Марципан в домашніх умовах на основі цукру

Для його виготовлення Вам знадобляться:

  • мигдаль (1 склянка),
  • цукор (1 ст. ложка),
  • вода (третину склянки),
  • мигдальна есенція (2 краплі).

Рецепт марципану

  • Неочищений мигдаль потрібно опустити в киплячу воду на пару хвилин. Далі злити воду, після чого остиглий мигдаль очистити. Мигдаль легко очищається, якщо натиснути вказівним і великим пальцями на ядро.
  • Ядра мигдалю покласти на сковорідку, досить теплу – перешкодити, дати ядерця висохнути протягом двох-трьох хвилин. Не можна допустити початку їх підсмажування, тому зробіть вогонь не сильним. За допомогою блендера подрібніть ядра.
  • Далі працюємо з цукром. Залийте його водою в каструльці і поставте її на середній вогонь. Дочекайтеся, поки цукор розтане. Потрібно постійно помішувати, щоб він не став підгорати. Довести сироп до кипіння, і варити деякий час. Цей сироп повинен стати густим – просто з вигляду уявіть, що з нього можна скачати кульку, це як раз момент, коли суміш готова.
  • Наступний етап – густа карамель, не варто довести до такого стану.
    У цукровий сироп потрібно всипати вже подрібнені горіхи мигдалю. Суміш варити на слабкому вогні, заважати, не дуже довго, хвилини дві-три. Додати мигдалеву есенцію і проварити ще хвилинку. На цьому етапі суміш можна розділити і додати різні барвники.
  • Далі дайте суміші охолонути. Її можна викласти на рівну поверхню, наприклад, на дощечку або плоску тарілку, накрити харчовою плівкою. Мигдалеву масу розкачати качалкою. Їй можна надати будь-яку форму – сформувати в кульки-цукерки, зробити «ковбаску», яку потім зручно порізати, або, наприклад, виліпити квіти для прикраси тістечка або торта.
  • Зберігати марципан краще в харчовій плівці, щоб він не засох.

Якщо в марципан не додавати цукрову пудру, а тільки лише цукор, то він вийде еластичним і м’яким. Такий десерт може бути вжито сам по собі, або стати складовою частиною для випічки. Щоб домогтися ще більшої еластичності, можна пропустити його через м’ясорубку повторно – тоді з нього можна буде ліпити ще краще.

Не всі люблять готувати самостійно, особливо десерти. Майстерня солодощів StudioCake пропонує Вам на замовлення десерти з марципаном, або прикрасить цим смачним продуктом тортик для Вашого свята. Крім того, можна зробити торт з горіховою начинкою і будь-яким дизайном.

Позвоните мне



    ×
    Подзвоніть мені



      ×