Топ 5 німецьких десертів
Німецька кухня знаменита своїми смачними і ситними овочевими та м’ясними стравами. Але не тільки ними. Німці люблять печиво, булочки і пряники, цукерки та тістечка. Наприклад, Шварцвальдський торт з вишнею знаменитий чи не на весь світ. Або, скажімо німецький шоколад – окремий бренд. Всі десерти з Німеччини перерахувати просто неможливо, давайте поговоримо про топ 5 німецьких десертів і спробуємо приготувати один.
Читайте також:
Зміст |
Рейтинг з топ 5 німецьких десертів
До вашої уваги 5 кращих німецьких десертів і обіцяний рецепт Шварцвальдська вишневого торта.
Zimptsterne або коричневі зірочки
Це традиційне ласощі на Різдво. Печиво з’являється на прилавках кондитерських вже на початку осені. За формою – це шестиконечні зірочки, що володіють запаморочливим ароматом. У рецептурі печива білок, мигдаль, а також цукрова пудра, кориця і лимонна цедра.
Schokoküsse или суфле под названием «шоколадные поцелуи»
Що цікаво, автори цього десерту родом не з Німеччини, а з Данії, він веде свою історію з кінця 19 століття. Десерт виник як кругла вафля, яка прикрашалася зверху збитими вершками, а зверху – тонким шаром шоколаду. Сьогодні подібний десерт має різну форму, але суть його не змінюється. Його готують як німецькі господині будинку, так і продають в магазинах в коробочках по 9 штук.
Baumkuchen – це кекс Баумкухен
Якщо кекс розрізати, то він нагадає нам спіл дерева з віковими кільцями. У перекладі, до речі, цей десерт і означає «дерево-пиріг». Як же домогтися цього при випічці? Кекс печуть на спеціальному відкритому вогні, поступово додаючи шари тесту на пристрій-валик, який обертається. Це дуже старовинний німецький рецепт, який згадується з 1682 року. Цей десерт також традиційний на Різдво. Його поливають зверху різними видами шоколаду.
Berliner Pfannkuchen – пончики берлінські
Пончики округлі з дріжджового тіста, які смажать у фритюрі. Усередині пончиків – сливове повидло, вишневий конфітюр. Пончики також популярні, як і німецькі сосиски. Їх подають всюди, і треба сказати, що давно вже стали традиційним ласощами для німців.
Шварцвальдський вишневий торт – рецепт
Ще один знаменитий німецький десерт – це Schwarzwälder Kirschtorte або Шварцвальдський вишневий торт. Давайте розглянемо, як же приготувати це ласощі. Торт хоч і не самий старовинний (з’явився в 1930-х рр.), Проте встиг вже стати класикою.
Інгредієнти для Шварцвальдська торта
- Для тіста знадобляться: цукор (130 гр.), Яйця (6 штук), вершкове масло (150 гр.), Гіркий шоколад тертий (150 гр.), Мигдаль (115 гр.), Борошно (75 гр.), Крохмаль ( 75 гр.), розпушувач для тіста, ванільний цукор.
- Для начинки-крему будуть потрібні: червона вишня, бажано кисле (750 гр.), Конфітюр з вишні (300 гр.), Вершки (близько літра), ванільний цукор, шоколад тертий (2 столова ложка).
- Також знадобляться для прикраси вишні, кілька великих штук.
Інструкція приготування Schwarzwälder Kirschtorte
- За допомогою міксера починаємо збивати масло, додаючи поступово все яйця. Додати також цукор з ванільним цукром в суміш, яка повинна стати вельми густою. У цю суміш потім додати мигдаль і трохи тертого шоколаду.
- Цю масляну суміш змішують з борошном, заздалегідь змішаної з крохмалем і розпушувачем для тесту. Все добре перемішати. Форму для випічки змастити (вершковим або оливковою олією). У цю форму викладається тісто. Духовка повинна бути прогріта до 190 градусів. Час випікання – 45 хвилин.
- Після цього вийняти корж з духовки і дати йому повністю охолонути. Після чого його потрібно розрізати горизонтально на дві-три частини. Для крему збиваються вершки, додавши в них ванільний цукор. Також можна використовувати трохи вишневого шнапсу. Їм можна змастити коржі, щоб вони трохи просочилися.
- Кожен корж змастити вишневим конфітюром, а зверху викласти вершковий крем і вишні. Скласти торт, зверху і з боків змастити його цим же кремом з вершків. Зверху для прикраси викласти вишні і посипати тертим шоколадом.
Майстерня солодощів StudioCake завжди рада приготувати для Вас унікальний десерт на будь-яке свято.