Як приготувати Нутеллу
Всі ми знаємо шоколадну пасту в примітною банку — нутеллу (Nutella). Але як приготувати нутеллу в домашніх умовах, не купуючи в магазині? Чи можна зробити цей десерт самостійно, порадувавши себе і близьких?
Нутелла — це десерт, який з’явився не вчора. Після Другої Світової Війни Європа відчувала дефіцит – какао завозили мало і з перебоями. З чого було робити ласощі і шоколад? Пекар з невеликого італійського містечка П’єтро Ферреро одного разу приготував горіхові тістечка, але щось пішло не так, і вони розтанули. Тоді спритний кондитер намазав їх на хліб. Ці «бутерброди» дуже сподобалися на міському святі.
Читайте також:
Як приготувати нутеллу будинку
Як і багато іншого, нутелла з’явилася випадково. В основі пасти Nutella – лісові горіхи, подрібнені і протерті до стану цієї самої пасти. На основі даного винаходу виникла відома кондитерська компанія Ferrero. Давайте розберемося, як приготувати нутеллу з правильною консистенцією будинку. Тим більше в такому ласощах точно не буде добавок, які кладуть в фабричні варіанти.
Інгредієнти для приготування Нутеллою
Нам знадобиться:
- 350 гр. лісових горіхів
- 3 столові ложки какао
- 1 чайна ложка ванілі (або екстракту)
- 3 столові ложки цукрової пудри
- сіль за смаком
- олія фундука при бажанні
- кленовий сироп при бажанні
Як приготувати нутеллу покроково
- Приготувати нутеллу простіше, ніж здається на перший погляд. Спочатку потрібно підготувати лісові горіхи. Є два варіанти: придбати горіхи вже смаженими або сирі. Якщо Ви купили вже смажені горіхи, їх залишиться тільки почистити від дрібної лушпиння. Якщо ж сирі, то їх потрібно посмажити. Краще купувати сирі горіхи, так як смажити безпосередньо перед приготуванням краще. Так горішки дадуть більше аромату, а значить, паста вийде більш насиченим.
- Для того, щоб посмажити лісові горіхи, розігріємо духовку. Нагрійте її до 180 градусів. Беремо деко, кладемо туди лист пергаменту, на який насипаємо наші горішки. Відправляємо в духовку: кожні п’ять хвилин потрібно відкривати і перемішувати. В цілому «підсмажування» займе хвилин 15. Після чого потрібно дістати і дати охолонути.
- Процес очищення. Цей етап важливий, адже щоб паста вийшла однорідною, не повинно бути зайвих включень. Додатково можна горішки посмажити, перемішуючи, на сковороді, ще хвилин 5. Шкірочка від цього почне відпадати. Додатково можна скласти горішки на рушник, накривши іншим, прокатати в долонях. Таким чином, горіхи очистяться.
- Далі нам знадобиться блендер. Якщо Ви використовуєте стаціонарний, то дійте обережно, щоб не пошкодити пристрій. На низькій швидкості подрібнення може зайняти 15-20 хвилин. Якраз на цьому етапі можна додати рослинне масло фундука, щоб процес відбувався швидше. Можна робити подрібнення з перепочинком, хвилин по 10.
- Коли горіхи добре подрібнені, додаємо поступово пудру цукрову, дрібку солі, какао, ваніль. Можна при бажанні також додати кленовий сироп. Краще не використовувати для заміни підсолоджувача мед, так як даний продукт дасть не ту консистенцію остаточної пасті. Перемішуємо всі інгредієнти за допомогою блендера протягом 2 хвилин.
- По суті, наша нутелла готова. Тепер перекладаємо її в банку, чекаємо, коли остаточно охолоне. Тоді вона стане більш густий.
Тепер можна підсмажити білий хліб, намазати його нутелою, зверху покласти шматочки фруктів, ягоди, подрібнені горішки. Смачного!
Якщо Ви дуже любите горіхи, замовте торт з горіховою начинкою, ніжним ароматним бісквітом з кремом на основі мигдалю і арахісу від StudioCake!