StudioCake

Трансжири: що це і в яких продуктах містяться трансжири?

Всім відомо, що рослинний жир більш корисний, ніж тваринний, тим більше штучний і модифікований. Важливо знати, в яких продуктах містяться трансжири, щоб убезпечити себе від негативних наслідків для організму (знизивши їх споживання).

Читайте також:

Що таке трансжири?

Трансжири — це ненасичені жири, які отримують штучним чином. Вони міститися в масі продуктів і блюдах на основі цих продуктів.

Трансжири впливають на здоров’я неоднозначно, і багато фахівців не приходить до єдиної думки з цього приводу. Зокрема, з одного боку, тваринні жири сприяють накопиченню холестерину в судинах, захворювань серця. З іншого боку, в їх складі омега 3 і 6, які корисні для здоров’я. Але корисні речовини в складі жирів зберігаються короткий термін. Натуральне масло, зокрема, має досить короткий проміжок зберігання, тому його в промислових масштабах використовувати невигідно. Друга причина – вартість. Тому вчені, зокрема, хіміки, і придумали варіанти жирів: досить дешевих, але які можна довго зберігати. Плюс такі жири дають їжі привабливого вигляду, що робить її більш продаваної.

Виробництво

Для того, щоб виготовити дані речовини, застосовують трансізомери так званих ненасичених жирних кислот. Це відбувається особливим промисловим методом. Рослинна олія обробляється певним способом, потім його нагрівають, пропускають через нього водень. У підсумку – тверда маса трансжири.

Навіщо потрібні трансжири

Якщо такі речовини виробляють в промислових масштабах, значить, для чогось вони потрібні. Найчастіше використовують у виробництві «магазинних»: випічки, тортів, печива, пирогів, але далеко не тільки в них. Це також основа для: піци, чебуреків, пиріжків, соусів, майонезів, салатів, бургерів, картоплі фрі, виробів в паніровці і т.п.

Трансжири є основною маргарину, а цей продукт в свою чергу придатний для виробництва всього іншого вище перерахованого. Вони дають можливість: здешевити виробництва виробів, зробити термін їх зберігання досить довгим, поліпшити смакові якості і зовнішній вигляд. Чіпси і тістечка, нагетси і майонез – все це смачно, але пам’ятайте про те, наскільки це не корисно. Також трансжири можна знайти в більшості страв і виробів мереж громадського харчування, особливо якщо це фастфуд.

Випічка та інші десерти: в яких продуктах містяться трансжири

Давайте трохи докладніше зупинимося на тих продуктах, які містять трансжири і, так чи інакше, застосовні в кондитерському виробництві і десертах.

Вершки для кави «немолочні»

Багато вершки виробляють зовсім не на основі молока, зазвичай, вони порційні або з формулюванням «для кави» на упаковці. Уважно читайте склад.

Масло арахісове

Щоб текстура даного продукту була хорошою, а зберігалося воно довго, для виробництва масла також використовують ненасичені жирні кислоти. У свою чергу, масло використовують для виготовлення десертів.

Попкорн

Містить величезну кількість трансжирів, особливо «карамельний». Подумайте двічі, перш ніж купити його в кінотеатрі.

Заморожена піца, чебуреки, пироги, нагетси

Будь-які напівфабрикати містять трансжири, щоб термін зберігання був довгим. Чому б не подбати про своє здоров’я і не приготувати піцу будинку?

Печиво, булочки, торти

Всі продукти – на основі маргарини з високим вмістом трансжирів. Також цей інгредієнт допомагає зберегти вид печива привабливим, пирога – з золотистим відливом, а крему магазинного торта тримає форму добре і не розтікається. Корисність від таких десертів сумнівна.

Хочете торт на своє свято, який виготовлений з використанням натуральних і свіжих продуктів? Замовте його у кондитерській StudioCake – тут Ви знайдете свій неповторний, смачний, корисний і оригінальний по дизайну торт на будь-яке торжество.

Позвоните мне



    ×
    Подзвоніть мені



      ×