StudioCake

Як розрахувати вагу торта

Уявіть, що Ви плануєте свято, головним десертом на якому буде шикарний торт. І тут виникає подальший питання, як розрахувати вагу торта, щоб всім вистачило, та ще й залишилося?

Не важливо яке цей захід, домашнє або урочисте, в приміщенні або на виїзді, важливо заздалегідь вирішити якого розміру потрібен тортик. Особливо, якщо мова йде про великому заході, на кшталт весілля або корпоративу компанії.

Читайте також:

Як розрахувати вагу торта для свята

Щоб зрозуміти, якої ваги потрібен тортик, необхідно зрозуміти його розмір і врахувати інгредієнти, з яких створений десерт. Тут грають роль такі «математичні» показники як висота і діаметр.

Показники для торта — розмір, вага, начинка

«Класичний» розмір торта, який буде виглядати компактно і привабливо на святковому столі, — це десерт висотою близько 10 см і діаметром приблизно 20 см. Разом з декоративними елементами подібний торт потягне на 1,8-2 кг. Але важливо розуміти, що в залежності від інгредієнтів, вага може варіюватися в діапазоні від 1 кг до 3 кг. Ключовим показником тут буде «тяжкість» начинки торта, присутність наповнювачів (горіхи, фрукти).

Наведемо приклад. Якщо торт складається з бісквіту, збитих вершків, що покриває крему, то він буде важити приблизно 1,5 кг. Тут кожен прошарок з коржем буде важити приблизно 180-200 гр., А крем зверху близько 300 гр. Якщо ж торт подібної конструкції (за розміром) складається з масляного бісквіту та заварного крему, крему для вирівнюючи (типу ганаша), то він буде важити в два рази більше, до 3 кг.

Особливості розрахунку ваги тортів на весілля

У Мережі можна знайти масу сайтів, де є онлайн калькулятори для розрахунку ваги і розміру тортів, особливо великих багатоярусних. Окремо скажемо про ярусах торта. Як правило, вони відрізняються один від одного на 5-7 см. Це дає ефект «правильної» симетричною конструкції. Щоб замовити весільний торт, потрібно знати приблизний вага однієї порції. Якщо прикраси торта кремові, то одній людині потрібна порція приблизно 150 гр., Якщо прикраси мастичні, то 250 гр.

Не забувайте про інших десертах на весіллі (як і на іншому святі). Якщо дуже багато, то порції торта можуть бути невеликі, адже гості повинні насолоджуватися святом, а не об’їдатися. Якщо інших ласощів не передбачено в достатку, тоді торт може бути побільше. Якщо на Ваше весілля запрошено, припустимо, 50 чоловік, то торт з крему може мати 3 яруси і важити 7 кг. Якщо ж Ви замовляєте мастиковий торт на ту ж кількість людей, то це 4 яруси і 12 кг відповідно.

Вага інгредієнтів: бісквіти, креми, просочення

Якщо використовувати «науковий» підхід до розрахунку ваги торта, то можна використовувати формули і показники ваги продуктів. Наприклад, щоб дізнатися вагу бісквіта, потрібно порахувати вага його складових. Яйця можуть важити від 40 до 60 грам кожне. Всі інгредієнти за рецептом, які вказуються в склянках або ложках, потрібно приблизно перевести в грами. Чим довше печеться бісквіт, тим він втратить більше вологи і буде важити менше. Якщо тісто важило 500 гр., То готовий бісквіт потягне на 350-400 гр.

Порахувати вага крему досить просто — потрібно скласти вага всіх продуктів в його складі. Заварний крем також при приготуванні втрачає частину вологи, тому буде легше, ніж на початку приготування (з 500 гр. Орієнтовно до 420-450 гр.). Та ж ситуація і з пропиткою, для розрахунку ваги якої можна скласти вага всіх інгредієнтів.

Враховуйте також вага наповнювачів. Наприклад, горіхи, шоколад, фрукти, цукати, крем для прикраси або мастика, вафельна крихта — все це додасть «вага» тортика.

А якщо Ви не впевнені в тому, який саме Вам потрібен торт за розміром, вагою і конфігурації, зверніться до досвідчених майстрів StudioCake. Тут підберуть Ваш ідеальний торт на будь-який захід і точно розрахують його вага згідно з Вашими побажаннями.

Позвоните мне



×
Подзвоніть мені



×
Scroll Up