StudioCake

З чим пити гарячий шоколад

Яка солодка, солона і гостра їжа ідеально поєднується з гарячим шоколадом.

Гаряче какао і гарячий шоколад зазвичай п’ються самі по собі з декадентськими добавками, такими як збиті вершки і зефір. Проте здатність цього гарячого напою поєднуватися з іншими ароматами і смаками набагато вище, ніж зазвичай вважається.

Вас це дивує? Хоча гаряче какао зазвичай асоціюється з затишною вночі, обіймами на дивані або біля каміна, воно дійсно добре поєднується з різноманітними продуктами. Звичайно, какао не підходить до всього, але певні солоні, солодкі і гострі продукти – відмінні варіанти для поєднання з гарячим шоколадом.

Читайте також:

Як поєднувати гарячий шоколад з їжею

Важливо пам’ятати, що при будь-якому поєднанні напоїв і продуктів мета полягає в тому, щоб доповнювати парні продукти. Хоча спокусливо насолоджуватися чудовою шоколадною плиткою разом з гарячим шоколадом, цей смак часто занадто ідентичний.

Натомість шукайте додаткові і контрастні аромати. Шоколад чудовий як зі слабосоленої їжею, так і зі злегка приправленими варіантами. Гарячий шоколад також прекрасний у поєднанні з великою різноманітністю фруктів, таких як апельсини і терпкі яблука.

Давайте розглянемо деякі з кращих способів підкріпитися перекусом в наступний раз, коли насолоджуйтеся теплою чашкою какао. Використовуйте ці рекомендації в якості відправної точки і натхнення.

Солона їжа з гарячим шоколадом

Солоні продукти діють чарівно на інтенсивну солодкість гарячого шоколаду. Уникайте жирних солоних закусок, оскільки вони занадто конкурують з багатством смаку какао. Замість цього спробуйте повітряний попкорн з сіллю або додайте в нього прекрасні для шоколаду спеції, такі як порошок чилі, кайенский перець, кмин і кориця. Арахісове масло на рисових коржиках або зернистий хліб також є хорошим вибором.

Солоні м’які кренделі, які тільки що вийняті з духовки або делікатно нагріті, не тільки мають прекрасний смак з гарячим шоколадом, а й викликають образи зимових фестивалів або катання на ковзанах на відкритому повітрі. Додавання в суміш пряного, смаженого мигдалю або Ваших улюблених смажених горіхів – чудова ідея. Крім того, смажене гарбузове насіння відмінно підходять для гарячого шоколаду.

Солодкі продукти з гарячим шоколадом

Солодкі продукти можна поєднувати з гарячим шоколадом в помірних кількостях. Як правило, найкращі солодкі харчові поєднання для гарячого шоколаду – це цукерки з яскраво вираженим смаком, наприклад, м’ятні – все з м’ятою (шоколадні цукерки, льодяники і т. Д.) – відмінний вибір.

Може бути, варто спробувати ангельський пиріг з карамельним соусом або лікером крем де мент. Карамель або заморожений йогурт Dulce de Leche також є відповідним ласощами. Зацукровані фрукти, наприклад, зацукровані лимони з шкіркою, складають цікаву пару.

Гострі продукти в поєднанні з гарячим шоколадом

Гострі фрукти підкреслюють солодкість гарячого шоколаду, освіжаючи і очищаючи смак. Будь-які кислі цитрусові, такі як апельсини, лимони, мандарини і навіть кумкват, є відмінним вибором, а також ожина, малина, полуниця та інші напівсолодкі ягоди.

Яблука Granny Smith або інші терпкі сорти яблук, такі як Gravenstein і Jonathan, є хорошим контрапунктом для багатого смаку шоколаду, і навіть зелений виноград, який подається свіжим або замороженим, створює чудовий контраст між спекою і холодом. Навіть манго і інші тропічні або екзотичні фрукти, знайдені на ринку, добре поєднуються з гарячим шоколадом.

Проявляйте фантазію, щоб урізноманітнити свій повсякденний раціон, разом з порадами та солодощами від StudioCake.

Позвоните мне



    ×
    Подзвоніть мені



      ×