StudioCake

Як зробити ванільний екстракт в домашніх умовах

Пекарі, як правило, використовують багато ванілі, тому що більшість рецептів десертів вимагають цього.

Справа не в тому, що рецепти не можуть бути здійснені без ванілі – вони можуть і навіть багато – але це відбувається тому, що ваніль смачна і ароматна, додає унікально солодкий, тонкий смак і підсилює будь-які інші смаки, з якими вона поєднується. Якщо Ви використовуєте багато ванілі, Ви також могли помітити, що ціна на ваніль значно збільшилася за останній рік. Замість того, щоб купувати її, спробуйте зробити ванільний екстракт будинку. Це не тільки забавний проект, але він також дасть багато екстракту ванілі для втілення в життя всіх Ваших рецептів випічки.

Готуємо ванільний екстракт будинку

Екстракт ванілі простий у приготуванні і вимагає тільки два інгредієнта: ваніль і горілку (або Ванильный экстракт в бутылочках с затычкамибілий ром). Ванільні боби можуть бути настільки ж дорогими, як готовий екстракт, але хороша новина полягає в тому, що Ви можете отримати від них більше аромату, тому Ваш екстракт ванілі буде сильніше, ніж багато куплені в магазині готові продукти. Вам знадобиться трохи часу, так як наполягання екстракту зайняти від 2 до 4 тижнів.

Боби ванілі

Ви можете використовувати будь-які ванільні боби, але ви отримаєте кращу якість екстракту, якщо ви звернете увагу на боби класу B замість того, щоб використовувати «звичайні» сорти бобів класу A. Різниця між двома типами бобів в основному в їх довжині, так як боби класу B набагато коротше. Однак вони містять стільки ж аромату ванілі, і є відмінним варіантом для приготування екстракту. Якщо у Вас є ваніль класу A будинку, то Ви можете продовжити використовувати їх. Боби повинні бути роздроблені або розколоті перед використанням, так як це прискорить процес настоювання, приводячи якомога більше ванілі в безпосередній контакт з алкоголем.

Спирт

Негорючий горілка, як правило, є ідеальним алкоголем для приготування екстракту ванілі, хоча можна використовувати нейтральний білий ром (наприклад, Bacardi). Нам особисто подобається використовувати ром, тому що у нього є природний натяк на солодкість, який, як нам здається, робить результат ще краще. Який би алкоголь Ви не обрали, працюйте з виробниками гідної якості, щоб Ви не отримували ніяких домішок ароматів в своєму екстракті ванілі.

Навіть якщо Ви звичайно не п’єте, Ви все одно повинні використовувати алкоголь, щоб зробити свій екстракт. Алкоголь є відмінним розчинником для багатьох смаків і, зокрема, для ванілі. Це означає, що Ви отримаєте максимальну віддачу від ваших ванільних бобів, використовуючи спирт, щоб зробити екстракт.

Домашній ванільний екстракт

  • 2-4 ванільних бобів
  • Горілка 200 мл або білий ром

Розділити ванільні боби поздовжньо або нарізати 2-см шматочки. Змішайте ваніль з горілкою в герметичній скляній банці або пляшці. Струсіть енергійно, потім зберігайте в прохолодному, темному місці протягом 2-4 тижнів, щоб екстракт настоявся. Струшуйте банку кожні пару днів, щоб прискорити процес.

Ванільні боби можуть бути вилучені з екстракту після готовності, висушені і додані в цукор для виробництва домашнього ванільного цукру.

Позвоните мне



    ×
    Подзвоніть мені



      ×