Як професійно побудувати торт
Прикрашання торта схоже на рішення головоломки. Є безліч чинників, які повинні зібратися разом для отримання прекрасного поєднання. Сам процес може бути захоплюючим, складним і навіть трохи дратівливим час від часу. Але коли останній шматок тіста нарешті буде поміщений на торт, Ви зможете відступити і посміхнутися тому, що Ви зробили. Тому сьогодні ми розглянемо деякі з основних принципів побудови чудового торта. Отже, давайте перейдемо до навчання і дізнаємося, що таке рівень, поділ та наповнення торта.
Правила правильної побудови торта
Поділ торта
Після того, як торт повністю охолонув, Вам потрібно буде вирівняти його вершину.
КРОК 1: Нанесіть невелику кількість вершкового масла (або крему) на дошку для торта (одного з них діаметра). Це гарантує, що торт буде прилипати, коли він буде встановлений на дошці.
КРОК 2: Помістіть торт на дошку. Перед тим, як викласти шар торта на дошку, перевірте зубочисткою готовність коржа (вона повинна бути без прилиплих шматочків). Готовий корж розрізаємо зубчастим ножем для отримання бажаної висоти і форми.
КРОК 3: Після того, як торт вирівняний, використовуйте металеву лінійку, щоб знайти центральну точку з зовнішньої сторони торта, і відзначте її, злегка зазначивши рівень ножем. Налаштуйте лінійку.
КРОК 4: Однією рукою підтримуйте торт в нерухомому стані, а інший плавним рухом потрібно розрізати корж горизонтально навпіл.
Наповнення торта
Незалежно від того, скільки шарів буде мати Ваш торт, шари крему повинні бути приблизно в два рази вище, ніж шари тесту. Щоб досягти високих красивих шматочків, зазвичай роблять чотири шари торта з трьома шарами крему. Витратьте час, щоб заповнити і охолодити торт належним чином.
Якщо Ви використовуєте густий крем, викладіть його в центрі коржа з відступом від краю. Коли Ви помістіть наступний рівень торта зверху, натисніть вниз, починаючи з центру і рухаючись до країв – це змушує крем рівномірно заповнити простір, не виходячи за краї. Повторюйте процедуру з кожним шаром торта до тих пір, поки всі шари не будуть покладені один в одного.
Як використовувати більш м’яку начинку
КРОК 5: Якщо Ви додаєте більш м’яке начинку, як глазур або морозиво, а проводити курсором навколо верхньої зовнішньої кромки торта кружком з міцним масляним кремом.
КРОК 6: Заповніть центр м’якою начинкою і помістіть зверху наступний рівень торта. Помістіть торт в холодильник і дайте постояти як мінімум 2 години, а бажано – всю ніч.
КРОК 7: Покрийте глазур’ю за бажанням.