Італійський десерт Каннолі
Італійський десерт, відомий як каннолі, колись готували тільки під час карнавалу на Сицилії, особливо в районах Палермо і Мессіни.
На Сицилії цей десерт вважають справжнім символом острова, тому нерідко можна зустріти зображення каннолі на магнітах і іншої сувенірної продукції. Купити каннолі на Сицилії можна практично в будь-якій кав’ярні або кондитерській, а смакова різноманітність порадує гурманів-ласунів. Наповнювачі каннолі включають рикотту зі смаком фісташкового горіха, тірамісу, лімончелло, шоколаду та заварним кремом. Звичайно, часто можна зустріти саму традиційну начинку: рикотта з шоколадною стружкою.
В наші дні Каннолі можна зустріти в ресторанах і кондитерських по всьому світу, а варіацій начинки існує безліч. Для наповнення також можна використовувати сир маскарпоне замість рікотти, але Ви також можете вибрати будь-який інший крем-сир.
Читайте також:
Що таке Каннолі?
Cannoli – італійське печиво у формі жорсткої трубочки, наповненої підсолодженим вершковим сиром Рікотта. Їх можна занурювати в шоколад, посипати горіхами або цукровою пудрою.
Ці хрусткі трубочки з золотисто-коричневим смаженим тісом, наповненого кремовою рикоттой, зацукрованими фруктами і шоколадною начинкою, стали настільки популярними, що тепер вони виробляються круглий рік, по всій Італії і в будь-якій точці світу, де колись оселилися сицилійці. Назва «cannolo» означає «маленька трубка». Єдине число – «cannolo», а множина – «cannoli» для двох або більше.
Каннолі в Сицилії є складними для реплікації; в оригінальному рецепті міститься вимога до використання молочної рікотти зі свіжого овечого молока, яку може бути важко або навіть неможливо знайти за межами Сицилії. Якщо Ви не можете знайти по-справжньому високоякісний свіжий сир Рікотта (шукайте той, у якого є дуже мало інгредієнтів і без доданих стабілізаторів), Ви можете зробити свою власну версію рікотти, і Ваші результати будуть набагато краще, ніж якщо Ви використовуєте куплений в магазині сир. Або можна замінити рикотту на схожі за смаковими якостями і консистенції сири. Для формування трубочок Вам знадобляться спеціальні форми connolo (або щось подібне) – це металеві трубки, на які намотується тісто для закріплення потрібної форми при запіканні.
Поради щодо створення корпусів Каннолі
- Підготуйте тісто вручну для кращої текстури.
- Використовуйте сухе біле вино в своєму тісті.
- Остудіть тісто протягом години до викочування.
- Використовуйте 10-сантиметрові круглі трубки.
- Тонке тісто найкраще підходить для виготовлення раковин. Раковини каннолі повинні мати текстурований вигляд в міхурах, як у пахлави. Якщо Ваші раковини гладкі, швидше за все, вони занадто товсті. Приготуйте раковини в соняшниковій олії для легкого, нежирного смаку.
- Використовуйте щипці, щоб опустити сирі раковини каннолі на трубах в масло і потім видалити готові раковини.
- Будьте дуже обережні при обсмажуванні гарячим маслом. Масло з бульбашками може стріляти, тому тримайте волосся і обличчя подалі від плити.
- Раковини готові, коли вони досягають світло-золотисто-коричневого кольору. Зазвичай це відбувається через 2-3 хвилини.
- Помістіть раковини на паперовий рушник, щоб поглинути надлишок олії під час охолодження.
- Після охолодження обережно витягніть трубку з корпусу.
Поради з приготування крему для Каннолі
- Переконайтеся, що Ваш сир маскарпоне або рикотта кімнатної температури.
- Повільно додавайте цукрову пудру, коли готуєте свою начинку.
- Якщо ваша начинка надто густа, просто додайте мигдальне молоко.
- Якщо Ваша начинка дуже рідка, додайте додатковий цукор пісок в суміш до досягнення бажаної консистенції.
Як зберігати домашні Каннолі
Готові раковини можуть залишатися свіжими в герметичному контейнері на строк до 30 днів. Заповнені начинкою Каннолі залишатимуться свіжими в холодильнику протягом 2-3 днів в герметичному контейнері.
У Вас намічається особлива дата? Замовте смачний десерт ручної роботи з доставкою від кондитерської StudioCake!