Домашні пончики з джемом
Дізнайтеся, як приготувати легкий домашній рецепт пончиків з нуля, використовуючи прості інгредієнти. Докладні інструкції та безліч порад включені. Навчіться готувати пончик, смажена у фритюрі, наповнений джемом або заварним кремом, а потім покритий цукром.
Поради для пончиків з джемом
- Температура має значення. Яйця і олія повинні бути кімнатної температури, але молоко і вода повинні бути між 100-110 градусами (просто нагрійте в мікрохвильовій печі протягом декількох секунд). Саме температура активує дріжджі. Якщо занадто жарко, дріжджі вмирають і не допомагають тесту рости.
- Заповнює консистенція повинна бути густою. Переконайтеся, що варення або джем, які Ви використовуєте, густі, щоб пончики не стає вологими, а також щоб не було протікання.
- Використовуйте тільки універсальну пшеничне борошно. Чи не замінюйте універсальну борошно будь-якої іншої борошном, тому що результати будуть зовсім іншими.
- Чи не пропускай жодного кроку! Є безліч кроків, і вони повинні все бути дотримані для досягнення найкращих результатів.
- Масло не повинно бути занадто гарячим! Якщо масло стане занадто гарячим, пончики або згорять, або стануть дуже темними, і текстура зміниться. Використовуйте термометр, якщо можете. Краща температура смаження становить 180 градусів.
- Цукрова пудра проти цукрового піску для покриття. Будь-який варіант може бути використаний. Деякі люблять цукор-пісок, тому що їм подобається тонкий хрест. Традиційно використовується цукрова пудра.
- Готові пончики можна зберігати в запечатаному контейнері в холодильнику до 2 днів. Крім того, як заповнені, так і незаповнені пончики можна заморозити в щільно закритих контейнерах в морозильнику на термін до 1 місяця.
Рецепт пончиків з джемом
Час підготовки 3 години
Час приготування 30 хвилин
Загальний час 3 годині 30 хвилин
Кількість порцій 40 пончиків
Калорії 228 ккал
інгредієнти
пончики:
- 1/4 склянки води температурою 100-110 градусів
- 4,5 чайних ложки сухих дріжджів (2 пакети)
- 1,5 склянки молока, 100-110 градусів
- 3/4 склянки цукрового піску
- 2 яйця великі
- 2 ч.л. ванільного екстракту
- 6 ст.л олія для смаження
- 5 чашок борошна + додаткова мука для замісу
- масло для смаження
Начинка:
- 3 склянки полуничного варення (домашнє або куплене в магазині)
Прикраси:
- 3 склянки цукрового піску для розкочування пончиків
- 2 чашки шоколадної глазурі
- 2 склянки полуниці вимити, нарізати скибочками, висушити
інструкції
- У маленьку миску додати воду і висипати дріжджі. Тримайте в стороні близько 10 хвилин, поки суміш не стане пінистої.
- В іншу велику миску додайте отриману дріжджову суміш, молоко, цукор, яйця, ванільний екстракт, масло і все перемішайте.
- Додавайте борошно поступово, поки тісто не перестане прилипати до миски.
- Покладіть тісто на стіл з борошном і почніть місити, поки воно не стане гладким і еластичним (5-7 хвилин).
- Помістіть це тісто в змащену маслом миску. Накрити і зберігати в теплому місці, поки воно не збільшиться вдвічі (1,5-2 години).
- Тепер знову посипте борошном і розкачайте тісто завтовшки 1,5 см. Використовуйте круглий різак, щоб вирізати круглі шматочки.
- Накрийте ці гуртки плівкою і дайте їм знову піднятися приблизно на 30 хвилин.
- Розігрійте масло у великій каструлі і обережно додайте в масло 3-4 кружечка і обсмажте їх з обох боків до золотистого кольору (приблизно 30-40 секунд з кожної сторони).
- Використовуйте шумовку, щоб видалити пончики з масла і помістити їх на піднос, вистелений паперовими рушниками.
- Потім швидко обваляйте пончики в цукрі, поки вони ще теплі.
- Тепер прикріпіть круглий наконечник до кондитерського мішка і наповніть його полуничним варенням.
- На стороні пончика, зробіть 2 отвори дерев’яною шпажкою на відстані близько 3 см. Вставте мішок в отвори і наповніть внутрішню частину пончика джемом. Зробіть це для всіх пончиків.
- Це необов’язково: коли пончики охолонуть, зверху викладіть на них шоколадну глазур, а зверху покладіть кілька шматочків полуниці.