StudioCake

Рецепт повітряного кексу на сметані

Щоб прикрасити свою вечерю або сімейне свято чимось смачним і легким, можна приготувати повітряний кекс на сметані!

Такий легкий варіант рецепта може стати в нагоді тоді, коли особливо багато часу на приготування немає: на все про все піде менше години. Результат — свіжий легкий кекс, який можна буде прикрасити і доповнити шоколадом, згущеним молоком, кремом, ягодами або фруктами.

Читайте також:

Як приготувати повітряний кекс на сметані

Продукти для приготування

  • Борошно — один стакан;
  • Цукор — один стакан;
  • Сметана — 200 грам;
  • Яйце — одна штука;
  • Сода — пів чайної ложки;
  • Лимонний сік, щоб погасити соду;
  • Лимонна цедра — одна чайна ложка.

Процес приготування

  1. Потрібно збити яйце, додаючи поступово цукор. Суміш повинна стати схожа на густу піну (білястого кольору). Потім додаємо частинами сметану, продовжуючи постійно збивати. Користуватися можете блендером або міксером, що зручніше.
  2. Тепер до збитою суміші додамо лимонну цедру. Борошно попередньо просіяти. Порціями всипаємо її до цукрово-сметанною суміші, помішуючи. Тісто має нагадувати густу сметану (по консистенції).
  3. Погасимо соду за допомогою лимонного соку і додамо її до тесту. Ще раз ретельно перемішуємо. Тепер наше тісто готове. Можемо для випічки використовувати одну форму або кілька невеликих: все залежить від Вашої фантазії з приводу сервірування столу. Кожну форму змажемо будь-яким маслом і наповнимо тестом. Тесту мусить виходити тільки половина в кожній формі.
  4. Розігріємо духовку до високої температури (1200 градусів приблизно). Кекс (и) відправимо в туди на 20-25 хвилин. Готовий десерт вийняти, дати постояти (щоб охолонув) і посипати пудрою. Подавати до столу можна, прикрасивши ягодами, варенням, нутелою, горіхами.

Повітряний кекс на сметані типу «Зебра»

Щоб Ваш кекс вийшов не тільки смачним, але оригінальним зовні, можна спробувати приготувати його за принципом «зебри».

Інгрідієнти

Нам потрібні для приготування кексу «Зебра» продукти:

  • Яйця курячі (три штуки);
  • Цукор-пісок (півсклянки);
  • Сметана середньої жирності (100 грам);
  • Масло вершкове (50 грам);
  • Борошно пшеничне (180 грам або один стакан);
  • Розпушувач для тіста (одна чайна ложка);
  • Какао-порошок (одна столова ложка).

Інструкція для приготування

  1. Необхідно змішати цукор з яйцями — збити разом (до густої піни). Потім поступово додати сметану, збиваючи. Сюди ж — вершкове масло. Його краще заздалегідь вийняти з холодильника, щоб воно розм’якшилися.
  2. Просіяне борошно з розпушувачем додаємо до сметанно-цукрової суміші. Перемішуємо і отримуємо досить густе тісто.
  3. Тепер настає відповідальний етап приготування: тісто ми ділимо на дві рівні частини. В одну частину додаємо борошно (столову ложку), а в другу додаємо какао і перемішуємо. Таким чином, ми отримали дві рівні за густотою суміші, але різного кольору.
  4. Беремо форму для випічки і змащуємо її маслом. Виливаємо туди трохи світлого тесту (пару столових ложок), потім стільки ж темного тесту. Чергуючи, виливаючи тим самим повністю все тісто.
  5. За допомогою шпажки (або зубочистки) проводимо по тесту лінії — від центру до країв. Так ми можемо «намалювати» смуги або зобразити інший візерунок при бажанні.
  6. У вже розігріту духовку (180 градусів) ставимо кекс випікати на 25 хвилин. Точно також можемо перевірити готовність шпажкою. Виймаємо, даємо охолонути. Перед подачею можна кекс порізати, щоб було видно візерунок і прикрасити свіжими ягодами або збитими вершками. Смачного!

А якщо Ви любите сметанний крем або шоколадний бісквіт, Ви можете замовити в майстерні StudioCake найкращий торт або капкейкі з такими компонентами на День Народження, весілля, хрестини, в подарунок другу чи просто, щоб порадувати себе з будь-якого приводу!

Позвоните мне



×
Подзвоніть мені



×
Scroll Up