StudioCake

Топ 5 літніх десертів

Літо — пора спекотна, яскрава і соковита. Влітку хочеться пити, хочеться їсти побільше натурального — фруктів і ягід. Звичайно, влітку не обійтись без десертів. Але вони повинні бути такими, щоб не просто давати річний смак, але і освіжати. Давайте поговоримо про топ 5 літніх десертів, які будуть актуальні в спеку на будь-якому святі і не тільки.

Читайте також:

Топ 5 літніх десертів для свята

Сорбети

Дуже по-літньому легкі десерти, які готуються із заморожених фруктів і ягід. Також використовують сік з м’якоттю, додаючи туди за смаком цукор, цукровий сироп, алкоголь або прянощі. Всі інгредієнти змішують, потім збивають міксером або блендером, і заморожують. Виходить фруктова ніжна маса, з яскравим смаком і освіжаючим ефектом, адже десерт заморожений. Сорбет з вигляду схожий на морозиво, але більш корисний і низькокалорійний, адже в ньому відсутня жир.

Десерт під назвою «семіфредо»

За назвою зрозуміло, що цей десерт має італійське походження. А по суті — це морозиво. Його готують з додаванням всіляких наповнювачів, таких як ягоди, фрукти, горіхи, сухофрукти, цукати, шоколад, солодкі соуси. Такий десерт взагалі-то дуже калорійний, адже він готується на основі яєць і вершків.

Парфе

А ось цей десерт родом з Франції. Його також можна віднести до охолоджуючим десертів. Готують ласощі на основі вершків з цукром, збитих з додаванням ванілі. Чи не перемішуючи, заморожують в такому вигляді. У рецептурі для приготування можуть використовуватися білки або білки з жовтками, але це необов’язково. Для різноманітності додають така смакота як какао, кава, шоколад (натертий), ягоди, фрукти або фруктове пюре. Заморожують десерт парфе, використовуючи формочки різної форми. Вживають його разом з бісквітом, а також печивом.

Морозиво «фруктовий лід»

Цей десерт можна сміливо назвати найпопулярнішим літнім десертом. Що для цього потрібно? В формочках або пластикових стаканчиках заморожують фруктовий сік. Потрібно не забувати вставити паличку, щоб потім, коли суміш заморозити, було зручно її з’їсти. У сік додають цукор за смаком і / або фрукти, щоб було красивіше.

Десерт листковий з малиною

рецепт парфе с малиной

Чому б не приготувати на який-небудь літнє свято десерт листковий з малиною? Давайте розглянемо, як це зробити.

Для десерту знадобляться: малина (бажано заморожена) — 300 гр., Нейтральний йогурт, тобто без добавок, краще густий (наприклад, грецький) — 350 гр., Бісквіт — 150 гр. (Можна замінити печивом за смаком), цукор — 1 склянка, фундук — (або інші горіхи за смаком) — 2 столові ложки з гіркою.

Спочатку необхідно розморозити малину, а сік, який з неї стече, ще нам знадобиться. Малину потрібно засипати цукром. Перемішуємо і ставимо на вогонь, обов’язково невеликою. Протягом 5 хвилин нехай вона провариться, поки цукор не розчиниться. Тим часом подрібнити горіхи в блендері. Малину поставити охолоджуватися. Бісквіт або печиво подрібнити (наприклад, невеликими кубиками). Для десерту можна використовувати креманки, келихи, вазочки. На дно кожної ємності покласти трохи ягід малини з сиропом (соком). Зверху — кубики печива або бісквіта, який можна знову полити трохи соком. Додаємо малину. Далі кладемо йогурт і посипаємо подрібненими горіхами. Такі шари можна повторити два рази. Зверху прикрашаємо горіхами і ягодами. Можна поставити ненадовго в холодильник і насолодитися смачним літнім десертом!

Спеціально для Вас майстерня солодощів StudioCake приготує десерти і торти на літнє свято — вибирайте легкі фруктові варіанти на сайті або запропонуйте свої, досвідчені кондитери врахують Ваші побажання.

Позвоните мне



×
Подзвоніть мені



×
Scroll Up