StudioCake

Як виправити занадто солодку страву

При готуванні бувають різні курйози і якщо страва вийшла занадто солодка, то ця стаття для Вас. Дочитайте до кінця, щоб напевно знати, як правильно це виправити!

Якщо Ви готуєте щось на зразок супу, соусу або тушкованого м’яса і після дегустації Ви виявляєте, що воно занадто солодке, не переживайте — Ви не самотні. Навіть просто прийняти цукор за сіль — це те, що може трапитися з кожним. Однак буває, що занадто багато цукру може зіпсувати страву так само легко, як і занадто багато солі.

Що робити, якщо блюдо занадто солодке

Якщо Ви в цьому човні, важливо пам’ятати, що Ви не можете видалити цукор з рецепта. Як тільки він увійшов в блюдо, його вже не повернути. Також Ви не можете додати ще один інгредієнт, щоб нейтралізувати солодкість. У випадки, коли страва вийшла занадто солодка, Ви можете збалансувати солодкість, але Ви не можете усунути її.

Порада 1: поступове додавання і дегустація

Блюдо може виявитися занадто солодким, тому що Ви додали більше цукру, ніж було потрібно для рецепта, або первинна кількість була занадто великою — або через помилки в рецепті. Певною мірою «занадто багато цукру» є суб’єктивним судженням.

У будь-якому випадку — і це легко сказати по факту — блюдо важливо пробувати під час приготування їжі. Коли Ви готуєте соус, суп або тушковане м’ясо, дійте поступово. Наприклад, в рецепті вказано додати 1/4 склянки або більше цукру. Тоді почніть з додавання половини того, що потрібно, після чого спробуйте результат на смак. Якщо Вам потрібно більше солодощі, додайте ще трохи через якийсь час. Дегустують після кожного додавання спеції.

Очевидно, що це не буде працювати з усіма рецептами, і 1/4 склянки — це тільки приклад, але головне — додавати цукор з обережністю. Те ж саме відноситься і до солі, і до гострих інгредієнтів, таким як перець.

У разі помилки потрібно оцінити масштаби проблеми. Якщо блюдо трохи солодше, ніж хотілося б, це можна збалансувати іншими спеціями. Але якщо їжа вийшла дуже солодкою, може знадобитися більше рішучих заходів.

Порада 2: збалансувати смаки

Щоб усунути солодкість, спробуйте додати інгредієнти, які є кислими, гіркими або пряними. Ви також повинні уникати додавання солоних інгредієнтів, тому що вони насправді підкреслюють солодкість в їжі.

Кислий: основним варіантом тут буде лимонний сік, хоча лайм теж підійде. Апельсиновий сік тільки додасть більше солодощі, як і деякі оцти. Оцет з білого вина, оцет з червоного вина або яблучний оцет — це хороший вибір, але уникайте бальзамічного через властиву йому солодощі.

Гірький: є багато продуктів, які мають гіркий смак, але важко додати чисту гіркоту як спосіб збалансувати солодкість. Рішення: несолодкий какао-порошок. Пам’ятайте, що солодкість не зникне, Ви просто намагаєтеся збалансувати її.

Пряний: будь то гострий соус, перець чилі або мелений чилі, додавання чого-небудь гострого може допомогти. Звичайно, будьте обережні, щоб не переборщити з чилі, інакше у Вас буде інша проблема з ароматом.

Порада 3: розбавити оригінальне блюдо

Нарешті, якщо Ваш соус, суп або тушковане м’ясо занадто солодкі, Вам доведеться зіткнутися з важким вибором: розбавити його або відмовитися від нього.

Подвійте рецепт: це просто означає додавання більшої кількості основного інгредієнта. Наприклад, якщо Ви готуєте соус для спагетті і рецепт передбачає дві банки подрібнених помідорів, додайте ще дві банки подрібнених помідорів. Можливо, Вам доведеться налаштувати інші смакові добавки та приправи, але подвоївши кількість помідорів, Ви миттєво вдвічі скоротили кількість цукру в соусі.

Половину викинути: Ви відкидаєте половину соусу, а потім додаєте одну нову банку з подрібненими помідорами. Ви вдвічі скоротили солодкість, але загальний обсяг соусу залишився колишнім.

Відмовтеся від усього і почніть все спочатку: іноді блюдо просто неможливо врятувати. Хоча ніхто не любить викидати їжу, іноді біль наших помилок допомагає нам навчитися уникати їх повторення.

Позвоните мне



×
Подзвоніть мені



×
Scroll Up