StudioCake

Десерт з чіа

Насіння чіа вважаються дуже корисним і цікавим інгредієнтом. Ось чому десерт з чіа — це дуже незвично і популярно! Різноманітні десерти з цим інгредієнтом подають в багатьох ресторанах і кафе.

Ці екзотичні насіння відомі з давніх-давен, ще за часів ацтеків їх використовували при приготуванні їжі. У складі насіння безліч корисних речовин, таких як Омега-3, фосфор і залізо, цинк, клітковина, вітаміни групи В, антиоксиданти та інше. Ось чому ПП десерти дуже часто мають в своєму складі насіння чіа!

Десерт з чіа це, як правило:

  • низькокалорійний десерт;
  • з безліччю антиоксидантів і рослинних волокон;
  • має в своєму складі корисні жирні кислоти.

Якщо змішати насіння чіа і воду, то вийде гелеобразная рідина. Ось чому їх дуже часто використовують для приготування пудингів, а також йогуртів, мусів.

Читайте також:

Як приготувати легкий десерт з чіа

Якщо солодощі з чіа — це так корисно і оригінально, то чому б не спробувати приготувати їх самостійно? Давайте дізнаємося як.

Пудинг з лісовими ягодами та чіа

Для приготування Вам знадобляться:

  • насіння чіа (4 столові ложки)
  • молоко (240 мл.)
  • цукор або замінник цукру за смаком (1 чайна ложка)
  • ваніль (чверть чайної ложки)

Щоб сформувати ягідний шар, беремо:

  • банан (1 штуку, попередньо заморожений)
  • лохина і полуниця (по склянці або будь-яку кількість за бажанням)
  • вода (1 склянка)

Потрібно все інгредієнти (чіа, молоко, цукор, ваніль) перемішати, щоб вийшла однорідна суміш. Відставте її на 20 хвилин, щоб настоялась. Після цього перемішайте ретельно ще раз. Насіння чіа повинні розподілитися рівномірно. Після цього змішуємо всі ягоди, банан і воду. Для цього зручно використовувати блендер — перемішайте все там, на низькій швидкості. Можете в стакани або креманки викласти дві суміші шарами. Все, річний корисний десерт готовий!

Пудинг з апельсином, чіа і шоколадом

За рецептом використовуємо:

  • молоко (240 мл.)
  • насіння чіа (40 гр.)
  • какао в порошку (3 столові ложки)
  • ваніль (пів чайної ложки або пакетик цукру)
  • апельсиновий сік (1 столова ложка, свіжовичавлений)
  • мед ( або стевія, натуральний підсолоджувач, 2 чайних ложки)
  • тертий шоколад (для прикраси)
  • цедра апельсина (1 чайна ложка для прикраси)

Потрібно все змішати. Можете зробити це в блендері. Після цього розподіліть пудинг в ємності (в ті ж стаканчики, наприклад). Потрібно залишити його в холодильнику не менше, ніж на 8 годин. Перед вживанням посипте зверху тертим шоколадом і цедрою апельсина.

Мафіни з чіа і чорницею

Для приготування мафінів беремо:

  • насіння чіа (2 столові ложки)
  • борошно (півсклянки)
  • соду (2 чайні ложки)
  • сіль за смаком
  • білки (2 штуки)
  • сік лимона (2 чайні ложки)
  • лимонну цедра (1 чайна ложка )
  • ваніль за смаком
  • цукор (можна тростинний, 1 столова ложка)
  • чорницю (півсклянки)

Потрібно розігріти духовку попередньо (180 градусів). Беремо всі сухі інгредієнти і змішуємо їх. Потім розбиваємо два яйця, відокремлюємо білки від жовтків, і додаємо до сухої суміші тільки білки. Туди ж відправляємо лимонну цедру і сік лимона. Знову ретельно перемішуємо. Додаємо в тісто ягоди чорниці, перемішуємо і розподіляємо по формах для кексів. Випікати потрібно протягом 20 хвилин.

До речі, чудові смачні і корисні маффіни і капкейкі приготує для Вас StudiCake. На будь-яке свято і навіть без приводу на Ваш вибір смачні та оригінальні десерти!

Позвоните мне



×
Подзвоніть мені



×
Scroll Up